Soạn bài tiếng Anh lớp 8 Unit 1 Skills 1

Bài soạn và giải bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 1 Skills 1 mới nhất được cập nhật đồng thời hướng dẫn chi tiết ở bài viết dưới đây.
Soạn bài tiếng Anh lớp 8 Unit 1 Skills 1

1. Bài soạn tiếng Anh lớp 8 Unit 1 Skills 1

Task 1. What are the benefits of using computers or mobile phones for leisure activities? What are the harmful things it may bring us?

Task 2. Read the text and choose the correct answer.

THE 'NET GENERATION'

Quang is watering his garden and can't wait to pick the ripe fruit. He spends most of his spare time looking after the garden. Sounds great, doesn't it? But his garden is a virtual one!

In today's world, teenagers rely on technology more than in the past. This can be a problem because using computers too much may have harmful effects on both their minds and bodies. They prefer watching TV and playing computer games to reading books, perhaps because they don't have to think and imagine as much. They don't join clubs or have hobbies and they don't play sports. They sit in front of the computer all the time. They don't get out of the house, even for a walk. They are in a world that doesn't exist.

While Quang now knows the names of many plants, and his English seems to be improving as he chats with his gaming friends' from all over the world, his parents are getting worried. They want him to get out more. They are even thinking of banning him from using the computer.

1. The text is about                                         .

A. teenagers' leisure time in the past

C. adults' leisure time in the present

B. teenagers' leisure time in the present

2. The text discusses                                        .

A. the positive side of using technology in your free time

B. the negative side of using technology in your free time

C. both A and B

Task 3. Write the questions for the answers based on information from the text.

1. __________________________________ ?

No, it isn’t real. It is a computer game.

2. __________________________________ ?

It can harm both the mind and the body.

3. __________________________________ ?

They don’t go out but just sit in front of the computer all the time.

4. __________________________________ ?

Quang knows the names of many plants, and his English seems to be improving.

Task 4. Quang and his parents are talking about how he should spend his free time. Decide which statements are from Quang and which are from his parents. 

Quang

Quang's parents

1. Go out and play a sport. It's good for you!

2. Sitting for too long in front of the computer makes your eyes tired.

3. My English is much better because I surf the net.

4. I think computer games train my mind and my memory.

5. I've made lots of friends from the game network.

6. You see your real friends less and less.



 

2. Đáp án bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 1 Skills 1

Task 1. What are the benefits of using computers or mobile phones for leisure activities? What are the harmful things it may bring us?

- The beneíìts: search for useful information, play games, watch video. 

- Harmful things: bad for eyes, be addicted, learn bad things easily. 

Task 2. Read the text and choose the correct answer.

1. B      

2. C

Task 3. Write the questions for the answers based on information from the text.

1. Is Quang’s garden real? 

2. What is the problem with using technology in your free time? 

3. What leisure activities do teenagers do these days? 

4. What is the benefits of using the computer? 

Task 4. Quang and his parents are talking about how he should spend his free time. Decide which statements are from Quang and which are from his parents. 

Quang

Quang's parents

1. Go out and play a sport. It's good for you!

x

2. Sitting for too long in front of the computer makes your eyes tired.

x

3. My English is much better because I surf the net.

x

4. I think computer games train my mind and my memory.

x

5. I've made lots of friends from the game network.

x

6. You see your real friends less and less.

x



 

Hẹn gặp lại các bạn ở những bài học tiếp theo!

Nguyệt Anh

Có thể bạn quan tâm?

Chat Zalo
Gọi 0962.047.499